Haber

UKOME Kararını Tanımadılar: Taksicilerin Esnaf Odaları Birliği’nden Zam Talebine Ret!

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, UKOME toplantısında alınan zam kararını beğenmeyen İstanbul Taksi Esnaf Odası’nın ek zam talebini ‘Yetkimiz yok’ diyerek reddetti.

İstanbul Taksici Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, dün gerçekleştirilen UKOME toplantısından ayrılarak planlanan zammı tanımadıklarını söyledi. Taksimetre ücretlerine ek zam talep eden İstanbul Taksiciler Odası’na bir şok İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden geldi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu bugün saat 11.00’de teklifi görüşmek üzere toplandı. Sendikadan toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, ‘yetkileri olmadığı’ belirtilerek talep reddedildi.

İSTESOB’dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu, İstanbul Taşıyıcı ve Sanatkarlar (Taksiciler) Odası, İstanbul Minibüsçüler Odası ve İstanbul Kamu Hizmeti Odası’nın yeni fiyat tarife teklifini değerlendirmek üzere 09 Ağustos 2023 Çarşamba günü toplandı. Araç Operatörleri.

Odalarımızın haklı taleplerine rağmen; Toplu taşıma fiyatlarının belirlenmesi noktasında 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu ile 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu arasındaki çelişki ve taksi, minibüs ve servis taşımacılığının belirlenmesine ilişkin UKOME kararları fiyat tarifeleri kamu kurum ve kuruluşları ile diğer gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Birliğin UKOME tarafından belirlenen tarifeyi değiştirme yetkisinin bulunmadığı yönünde karar verildi.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu